this is why you're fat!

Jag var lite sugen på att äta en pepparkaka, men sen hittade jag den här. Och frågan är om man någonsin vill äta igen. Jag blir rätt äcklad, och samtidigt späder jag på mina fördomar mot USA och bestämmer mig för att aldrig åka dit. Otroligt vidrigt.
Kanske åker jag till Indien istället.


"Meatship"


Imorgon åker jag till Österrike (Kitzbühel) nice.

en fix idé

ett av mina största problem som fotograf är att jag har blivit för bekväm i mina val av motiv och vinklar. allt för sällan vågar jag testa någonting helt nytt eftersom jag tycker det jag gör nu redan är så bra. till exempel är jag besatt av symmetri och gillar att fånga saker rakt framifrån eller på något annat sätt som gör att det, med matematisk precision, blir korrekt
ex 1 , ex 2
.. jag kan må fysiskt illa av osymmetri om det är omedvetet gjort.

när det gäller motiven så tycker jag om att få med himlen och molnen på en kant. gärna en distinkt himmel som liknar ett fast element som går att ta på. en hotfull himmel som när som helst kan falla ner som här. Bilden nedan är fotograferat idag längs kajen i Ystad.



Hur gör man för att tänka utanför sina invanda mönster? Jag hade velat göra något i stil med Hedi Slimane. Fotografera vackra, dekadenta människor. Skit och smuts på ett romantiskt och stiliserat sätt. Jag älskar det. Men jag kan inte förmå mig att bryta mönster.

Jag är Roy och jag ser ner på dig

Jag är egentligen väldigt sällan irriterad. Men det finns en del situationer som garanterat kan få mig att bli helt hispig och tokig och de innefattar oftast platser där många människor vistas på samma ställe exempelvis vid tågstationer eller när det är överbefolkat på stan.


1. På/Av-gång till och från tåg.  - Varför måste alla människor samlas i en liten halvcirkel och omringa utgången från tåget när människor ska gå av? Tror de att det ska gå snabbare att komma fram då kanske. Istället för ett par sekunders väntan eller genom användade av fil-system måste alla avgående tränga sig emellan dessa otåliga människor som prompt ska blockera utvägen likt en hord kossor.




2.
  Högertrafik!  Varje dag när man vandrar som bäst på svenska gator och torg riskerar man att bli påhoppad. Om alla bara enades om att det faktiskt är högertrafik som gäller så skulle man kunna gå på stan utan att bli överkörd eller behöva trängas. Helt demonstrativt går jag alltid till höger fastän jag ser att personen som närmar sig tänker svänga vänster (mitt höger). Ursäkt godtages endast om personen är av engelskt ursprung. Det är också väldigt irriterande med folk som går långsamt, jag vet att man här borde vara en förstående människa och se anledningar till den låga hastigheten. Men när jag har bråttom är jag inte det minsta förstående.



3. Pensionärer i simhallen  Say no more. Det finns tre filer för motionssimmare, även i bassängen gäller högertrafik. Men tanterna och farbröderna ser det som sin största uppgift här i livet att ligga tre i bredd och skvätta av alla krafter.




Detta är situationer som kan få mig att börja förakta människor på riktigt, bli likt Roy Andersson och önska att jag kunde göra en riktigt dräpande scen där jag fick spotta diskret men slagkraftigt. Jag inbillar mig att jag i övrigt är en god människa. men i synnerhet när jag simmar är jag bad mother fucker.

RSS 2.0